Duhovna obnova za mlade u Kraju, 10. V, 2013.

krapanj-mladi-662x300U petak poslijepodne, 10. svibnja 2013., mi mladi koji se sastajemo utorkom uvečer u samostanu sv. Frane u Zadru zajedno s duhovnim pratiteljem fra Tomislavom Šankom krenuli smo na par dana ostaviti svakodnevne obveze i osluhnuti Božji glas.

Za duhovnu obnovu odabrali smo otok Krapanj na kojem je smješten franjevački Samostan sv. Križa te duhovni centar Emaus. Kroz druženje, pjesmu, razmatranje i molitvu prolazilo je vrijeme u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Tri su dana bila dovoljna da bar na kratko vrijeme promislimo o sebi, svome životnom pozivu i Božjoj prisutnosti u svakodnevnom životu. Promišljali smo na temu Isusova Uzašašća oslanjajući se na tekst Benedikta XVI izrečen prigodom jedne od njegovih propovijedi. Kroz rad u grupama i kroz osobna zapažanja imali smo prilike međusobno podijeliti osobno iskustvo vjere. U prelijepom ambijentu društvo su nam činili sjemeništarci sa Šalate, predvođeni rektorom don Domagojem Matoševićem i duhovnikom don Ivanom Grbešićem.

Susret je završio u nedjelju 12. svibnja Svetom Misom koju je predvodio fra Ivan Lelas samostanski gvardijan. Fra Ivan nas je nakon Misnog slavlja proveo kroz samostanski muzej te nam ukratko predočio i približio povijest otoka Krapnja, dolazak franjevaca i povijesni razvoj mjesta. Zahvalni Ocu Nebeskom na daru njegove milosti krećemo ususret blagdanu Duhova nastojeći pretočiti primljeno u konkretni život.

Permanent link to this article: https://mali-brat.com/duhovna-obnova-za-mlade-u-kraju-10-v-2013/