Umro najstariji franjevac fra Berard Barčić

Zagreb, 27.3.2016. - "Najstariji franjevac na svijetu", Berard Barèiæ iz Pule, svoj 105. Uskrs u životu doèekuje s dubokom vjerom da Bog oživljava umrlog èovjeka jednako kao bilje na proljeæe. Na fotografiji od 19. ožujka 2015. godine Berard Barèiæ. foto HINA / Edi Benèiæ / Besplatna fotografija / mm

Zagreb, 27.3.2016. – “Najstariji franjevac na svijetu”, Berard Barèiæ iz Pule, svoj 105. Uskrs u životu doèekuje s dubokom vjerom da Bog oživljava umrlog èovjeka jednako kao bilje na proljeæe. Na fotografiji od 19. ožujka 2015. godine Berard Barèiæ.
foto HINA / Edi Benèiæ / Besplatna fotografija / mm

Uz „prijelaz“ brata Berarda
Redovnik fra Berad Barčić, ofm, za kojeg je netko rekao da je „gotovo vidio osnivača Reda“ sv. Franju Asiškog, u 106. godini života, 91. redovništva i 83. svećeništva, prešao je Gospodinu u Puli, jutros 3. svibnja 2016. u 5 sati i 8 minuta. Smrću tog najstarijeg franjevca Svijeta, časna i u više smislova „stara“ Franjevačka provincija sv. Jeronima, postala je statistički nekoliko godina mlađa. Ona je još uvijek dovoljno stara, da će zbog pomanjkanja pomlatka uskoro morati napustiti nekoliko samostana. Ostaje joj utjeha da je imala takvog redovnika koji ju je do zadnjih dana života predvodio u revnom življenju Evanđelja po primjeru sv. Franje.
Sat vremena poslije fra Berardove smrti, po vijesti koja je došla SMS porukom, molim za njegovu dušu, zahvaljujući Gospodinu što je uz mene stavio tako revnog brata, kojeg po toj i po mnogim drugima vrlinama pamtim još iz sjemenišnih dana, a posebno iz života s njim u pulskom franjevačkom samostanu. Počivaj u miru, brate Berarde.
fra Stipe Nosić

Permanent link to this article: https://mali-brat.com/umro-najstariji-franjevac-fra-berard-barcic/